Over ons / about us

Over Houben Classics:

Even voorstellen: Eric Houben (oprichter en eigenaar)

 

Het bedrijf Houben Classics is ontstaan uit een jarenlange passie voor het merk Land-Rover.

De passie voor dit merk is bij mij al op jonge leeftijd ontstaan, dankzij mijn vader. Hij kwam ook al als kleine jongen in aanraking met een Land-Rover, op de boerderij van zijn oom.

 

In 1976 kocht mijn vader zijn eerste Series 1 Land-Rover. Hierna zouden er nog vele volgen.

 

Mijn twee broers en ik hielpen onze vader al op jonge leeftijd mee met sleutelen tijdens restauratiewerkzaamheden. Als ‘Houben family’ hebben we zo in de afgelopen 40 jaar niet alleen een bijzondere verzameling Land-Rovers opgebouwd, maar is er ook een schat aan kennis en ervaring op het gebied van klassieke Land-Rovers ontstaan.

 

Deze kennis en ervaring zet ik graag in om u als mede-liefhebber te helpen!

 

Restauraties

Bij onze restauraties staat altijd originaliteit, kwaliteit en oog voor detail voorop. Verderop op deze site kunt u enkele van onze restauraties volgen.

 

Het specialisme ligt bij de Series 1 Land-Rovers van 1948 to 1958.  Variërend van Pre-productie, Tickford Station Wagons, Full grille 80" modellen, Minerva's, Fire Engines, 86"  Softtops en Station Wagons tot en met de 107 Station Wagon, 109 Pickup en de 88" 2 liter Diesel.

 

In de loop der jaren is daar ook kennis over latere modellen bijgekomen. Zowel Series 2 en 3 modellen als ook de vroege 90/110 modellen.

 

Houben Classics

Tijdens onze restauraties lopen mijn broers en ik regelmatig tegen het feit aan dat bepaalde onderdelen niet meer leverbaar zijn of dat ze niet aan onze eisen qua originaliteit voldoen. We zoeken in zo’n geval dan naar mogelijkheden om deze onderdelen zelf te vervaardigen of te laten vervaardigen. Meestal gaat het hierbij om specifieke Series 1 onderdelen. 

 

In 2021 heb ik besloten om mijn kennis en ervaring te gebruiken om andere liefhebbers te helpen. En zo is Houben Classics ontstaan: een bedrijf dat gespecialiseerd is in het vervaardigen van onderdelen voor klassieke Land-Rovers.

 

Daarnaast zet Houben Classics haar kennis en netwerk in voor het geven van advies en het bemiddelen bij inkoop en verkoop van klassieke Land-Rovers. Dit doen we voor zowel consignatieverkoop als persoonlijke in- en verkoop.

 

Net als bij onze restauratieprojecten hechten we hierbij grote waarde aan originaliteit, kwaliteit en exclusiviteit. Daarom zijn we selectief in het kiezen van auto's die aangeboden worden. Het kan dus gebeuren dat wij niet hebben staan wat u zoekt. Stuur ons in dat geval gerust een zoekopdracht waarin u ons vertelt wat uw wensen zijn.